fbpx
Начало / Съвместни инициативи / МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МЛАДЕЖТА

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МЛАДЕЖТА

„Да преобразим нашия свят“

„Да преобразим нашия свят“ бе темата на тазгодишния Международния ден на младежта, а град Бургас беше любезен домакин. Община Бургас се присъедини като партньор на организираната от Министерството на Младежта и спорта инициатива, която  се проведе на 12. 08. 2019г. на Пантеона.

Международния ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникална възможност за това младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно нивo.

Празникът бе разделен на две части.

  1.       Младежко изложение от 17ч

Младежки организации представиха по иновативен начин, как със своята дейност преобразяват социалните, културните и икономически аспекти на света, в който живеем.

  1.       Фестивал на цветовете от 20ч

Тази част от празника бе шумна и цветна! В края на деня Морската градина се изпълни с музика, танци и цветове, които вдъхновиха и заредиха всички с емоции, веселие, изненади, пъстрота и младежки дух!

БЪЛГАРИЯ ОБИЧА МЛАДИТЕ!

X