fbpx
Начало / Обучения / АЛТЕРНАТИВНА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ​

Алтернативна физическа активност

Оптималното здравословно състояние е сериозен дивидент от направена инвестиция в придобиването на знания и изграждането на трайни навици в ранна детска възраст.

Културата на здравословен начин на живот е пряко свързана със самооценката и самочувствието, нивото на продуктивно и изява у човек. Доказано е, че навици за съзнателно дишане и движение, физическа и спортна дейност, изграждат здрава основа за разгръщане потенциала на децата и израстването им в добри, съзнателни и отговори граждани.

 

Обучението е насочено към специалисти в предучилищна и начална училищна педагогика.

 

ЦЕЛ: Да се представят алтернативни и иновативни методи на физическа активност за деца и ученици на възраст между 3 и 10 години.

 

Обучението включва теория и практика. Акцентува се на интерактивни занимания със спортно образователен характер на открито, с игри развиващи емоционалната интелигентност, двигателната култура, личностното израстване. Интеграцията на „Свободата на движение“ – практика включваща съзнателно дишане, разтягане и движение, в унисон с момента и емоцията.

 

Лектори и водещи на практикум с доказани резултати в работата си с деца и подрастващи:

Вели Аслан – “Дишането – ключът!“

Вели Аслан 34 години от Бургас по професия учител, сенсей и спортен мениджър. Специалист по джу джуцу и тристепенно прана яма дишане с над 200 лични ученика към днешна дата. Осъзнат, дишащ положително зареден и зареждащ!!!

 

Юлиян Казепов – „Дишай осъзнато!“; „Дишането и децата!“

Магистър по история и психология във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, както и магистър в НСА -учител по ФВС . С 25 години стаж в образованието. Работил е като възпитател, учител, ресурсен учител, психолог. Сертифициран водещ по Холотропно дишане, фасилитатор по интегративно дишане към Австрийската асоциация по интегративно дишане, интегрален консултант към Institute for Integral Training and Coaching Austria (IITC);

Стоян Димитров – „Ученик – учител“ „Спорт и забава“

Стоян Димитров на 28г. родом от гр. Бургас по професия треньор, по призвание учител. Основател на Fit Kids – групови детски тренировки. Значителен опит в работата с деца от цял свят. Кондиционен треньор на млади атлети.

 

Гергана Брънзова – „Съзнание и тяло в едно“ ; „Свободата на движение“

Холистичен практик. Силна страст за чиста и добра храна, за съзнание и тяло. Помага на хората да открият истинския си потенциал, напътствайки ги с пример. С работен опит в: професионален баскетбол, организация на събития за здравословен и активен начин на живот и образование. С умения в: управление на организация с нестопанска цел, life coaching, личностно израстване, йога, Пилатес, приготвяне на здравословна храна.

 

Обучението бе проведено на 19.06.2019 в Бургаски Свободен Университет, катедра „Педагогика“, по  програма „Активни и здрави Бургас“.

 

Интересът се оказа голям и педагозите са жадни за продължението му, тъй като информацията от лекторите бе важна, приложима алтернатива на рамковите методи използвани досега. Тя е ценна, както за за децата, с които учителите работят, но и за самите тях, като пример за  подрастващите. Не напразно в програмата „Активни и здрави“ на Община Бургас е силно заложено обучението чрез пример.

 

Всички очакват с нетърпение следващия формат! 

X